Saturday, February 11, 2012

Kaikki hyvin, mama


Kuva meidän makuuhuoneen ikkunasta: talvi on tullut. Etualalla näkyvä laatikko on edellisen asukin tuohon tasanteelle (alakerran asunnon extension) hylkäämä kertakäyttögrilli.Hei vaan!

Suomennan tähän alkuun osia viime viikolla eteeni saamastani paperista:
__________________________________

RISKIEN ARVIOINTI
1. Identifioi seuraavissa otsikoissa mainitut riskit
2. Jaottele riskit High/Medium/Low
3. Erittele keinot, jolla on pyritty vähentämään riskejä

Otsikot:
- Fyysisen ympäristön uhat, kuten sään ääri-ilmiöt, vuoret, vesi jne
- Biologiset uhat, kuten vaaralliset kasvit, eläimet ja hyönteiset
- Kemikaaliset uhat
- Yhteiskunnalliset ja muut uhat, kuten vaaralliset rakennukset, liikenne, altistuminen rikollisuudelle jne.
__________________________________

Tällainen lomake piti siis ajatuksella lukea ja ruksittaa internetin oppimisympäristössä olleeseen kohtaan, että jepulisjee, on luettu, ennen kuin pääsi tekemään harjoitustyötä.

Ja se harjoitustyö? Lähdettiin tuohon kampuksen ympärille Strandiin pyörimään Garmin-merkkisten gps-laitteiden kanssa merkitsemään randomisti valituista paikoista koordinaatteja ylös. Koordinaatit muutettiin myöhemmin tietokoneluokassa desimaaleiksi ja iskettiin paikkatietojärjestelmään.

Kukaan kurssilainen ei tiettävästi jäänyt vedenpaisumuksen tai auton alle tai tullut Trafalgar Squarelta liihahtaneen jättiläispulun syömäksi. Ehkäpä siksi, että erilaisiin riskeihin oli varauduttu etukäteen. Yliopisto pitää suojateistaan huolen.

No sitten tuli vähän lunta ja himpun verran pakkasta, ja tilanne nimettiin Big Chilliksi ja jotakuta Cityn toimistotyöntekijää oli pyydetty pysymään kotona. Suomalainen (joka on tietysti myös juossut kouluikäisenä ympäri Itä-Helsinkiä jumppatuntien suunnistusharjoituksissa ihan ilman mitään riskianalyysejä) siinä sitten tietysti hekottaa että voi voi näitä hassuja.

Lumi suli yhtä nopeasti kuin oli satanutkin ja isoin hässäkkä asiasta taisi syntyä suomalaisilla facebook-sivuilla.

Kaiken kaikkiaan täytyy sanoa, että nyt menee hirveän hyvin. Tässä tapahtuneita asioita:

1. Meillä on polkupyörät! Itse löysin Camdenista käytettyjen pyörien kaupasta oikein sievän Raleigh Clubman Ladyn (varsinainen poikatyttöpyörä!), joka tuntui heti omalta. M taas pisti kuntoon isoisoisänsä (kyllä, isoisoisänsä) Dawes Diploman, joka on hoitanut suvussa lähinnä sisustuselementin virkaa.

Tässä M:n pyörä valmiina ajeluun 30 vuoden odotuksen jälkeen:


2. Me ollaan saatu uusia ystäviä! Pekka Haaviston presidenttikampanja yhdisti ihmisiä täällä Lontoossakin. Tähän mennessä on jo ehditty kiskoa Pekka-kaljat Victoria-aseman pubissa viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä, napsia Pekka-naamarikuvia Big Benin edessä ja ottaa Pekka-löylyt suomalaisella kirkolla ennen toisen kierroksen vaalivalvojaisia - ja tietysti sopia, että pidetään jatkossakin yhteyttä. Uuden ystävän M:n myötä päästiin myös kuuntelemaan Slow Club -nimistä bändiä Heaveniin. Ihastuimme erityisesti ujoon basistiin, joka ei näköjään edes tallentunut kännykän muistikortille.

2 comments:

  1. Eikös! Ja sitten vielä kommenttibonus: kaasumittarilukemaan perustunut lasku oli 300 puntaa pienempi kuin ensimmäinen, kulutusarvion perusteella lähetetty kaasulasku! Se oli siis ajalta marras-tammikuu. Eikä olla edes paleltu.

    ReplyDelete