Tuesday, September 13, 2011

Lontoo kutsuu

Opintovapaani toinen päivä. Kotona pitäisi pakata tavaroita vintille, käydä keittiön kaappien sisältö läpi ja siivota koko paikka perusteellisesti. Aikaa lähtöön on viikko ja yksi yö.

Säädän uuden blogin ulkoasua sen sijaan, että lajittelisin astioita. Jotkut asiat tehdään inspiraation hetkellä ja toiset vasta sitten, kun on viimehetken pakko.

Lähden ensi viikolla Lontooseen ja viivyn ainakin ensi kesään saakka. Menen tekemään toisen maisteritutkinnon King's College -nimiseen yliopistoon.

Haluan täydentää opintojani. Minusta ei kuitenkaan ole - ainakaan vielä - jatko-opiskelijaksi, joten toinen maisterintutkinto sopii suunnitelmiini hyvin. Ohjelmani nimi on Disasters, Adaptation and Development ja se käsittelee muun muassa ilmastonmuutoksen adaptaatiostrategioita ja ympäristöriskien hallintajuttuja. Asioita, joita Helsingin yliopistossa ei juuri opiskeltu.

Britanniassa opiskelusta tiedän tähän mennessä sen, että se on sairaan kallista ja että on tärkeää opetella vinoilemaan naapuriyliopiston opiskelijoille.

M on hihkunut, että minusta tulee Master of Disaster, mutta oikeasti minusta tulee Master of Arts (mikä kuulostaa ihan yhtä hupsulta kuin nykyinen tittelini filosofian maisteri).

Tuosta hävitysmaisterista meinasi tulla tämän blogin nimi, mutta ihastuin enemmän tähän valitsemaani. Kun olimme M:n kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä Lontoossa, Tate Modernissa oli taitelijakaksikko Peter Fischlin ja David Weissin näyttely Flowers & Questions, josta pidin aivan valtavasti. Näyttelyssä oli esillä huikea videoteos The Way Things Go, jonka ensimmäiset 1.40 minuuttia voi katsoa täältä.

Oman elämäni ketjureaktio on nyt pistämässä minut Lontoon-koneeseen. Good. Tässä blogissa kerron, miten asiat siellä sitten menee.

Kuva on Tate Modernin kahvilasta syksyllä 2007

2 comments:

  1. Ihanaa, Lontoo-blogi! Hienoa matkaa, eikun vuotta, teille molemmille!

    Jaana

    ReplyDelete
  2. Kiitti Jaana-muru! Mä en ole vielä tätä kehdannut kauheasti mainostaa, mutta lähipäivinä tulossa lisää tekstiä :)

    Maaria

    ReplyDelete