Saturday, November 19, 2011

Cally, kotikatu

Löytyihän se koti viimein - ja vieläpä kadulta, jota kerran aiemmin bussilla ajaessa huokailin ääneen, että onpa kiva katu.

Caledonian Road, kavereiden kesken Cally. Seuraava high street itään olisi ollut kaunis ja siisti (ruotsalainen sanoisi snygg) Upper Street, pari katua länteen Camdenin turistihelvetti. Olemme mielestämme asemoineet itsemme erinomaisesti. Callylla on neljä etiopialaista ravintolaa (olemme testanneet kaksi, toinen hyvä ja toinen erinomainen), uimahalli, oikein kelpo luomuvihannespuoti sekä kodittomien eläinten hyväksi toimiva second hand shop. Ja paljon muuta.

Nyt myös tiedämme, miten Lontoosta saadaan vuokra-asunto. Tämä asunto oli tullut välittäjälle samana päivänä, kun menimme sitä katsomaan (tietenkin, tuskin olisi ollut vapaana muutoin). Olimme juuri avaamassa asunnon ovea, kun käytävään tuli kadulta sisään lisää ihmisiä. Asuntoa näyttänyt välittäjä kuiskasi, että sama asunto on välityksessä myös toisella firmalla, eli ollaan nopeita niin toisetkin pääsevät katsomaan.

Juoksimme kämpän läpi ja totesimme, että on hyvä, tämä me halutaan. Välittäjä kuiskasi, että ok, nyt pitää vähän taktikoida. Käytävässä, kun ohitimme toisen firman välittäjän ja asiakkaat, hän sanoi kovaan ääneen, että "okay, I'll show you the other apartment too, if you like it more". Kadulle päästyämme lähdimme kaikki kolme pinkomaan juoksujalkaa firman toimistolle ja iskimme varausrahat tiskiin. Hämäysliike onnistui. Asunto oli meidän.

Suuntasimme paperihommien jälkeen kaljalle Lontoossa työmatkalla olleen ystäväni J:n kanssa ja jäimme pohtimaan, että kuinkahan nuhjuinen tuo kämppä loppujen lopuksi olikaan, varmaan aika lailla.
Kuva: Caledonian roadin National Heritage & Tourist -kirjasto on valitettavasti lopettanut toimintansa.

Pääsimme muuttamaan vasta viikon päästä, marraskuun alkupuolella, ja nuhjuinenhan se oli, mutta silleen kodikkaasti. Ja nyt, parin viikon asustelun jälkeen, koti. Parhainta oli toki saada sisko kylään heti alkumetreille.

Pesänrakennus on kivaa puuhaa. Jotain taidetta pitäisi löytää seinille, ja huomenna pääsen vihdoin ja viimein Columbia Roadin kukkamarkkinoille, josta tänne niin ikään syksyllä muuttaneet ystävämme K & R (& A & U) saivat vähän ennen sulkemisaikaa parilla punnalla sylillisen kasveja kotiin.

Tässä talossa on käsittääksemme kolme muuta asuntoa. M on tavannut asukkaista yhden, itse en vielä ketään. Tämä yksi oli paennut kadulle kun aiheutimme palohälytyksen ensimmäistä kertaa ruokaa laittaessamme.

Jotenkin kyllä tykkään tästä meidän talon meiningistä, hädän hetkellä menemme ilmeisesti yhdessä ottamaan yhdet neuvoa-antavat:

2 comments:

  1. Nyt on jo ikävä Callya! Onko lämpö pysynyt päällä? Eikä ole tullut uusia palohälytyksiä? Halauksia! - R

    ReplyDelete
  2. Lämpö on pysynyt, tosin kaasumittari on edelleen hukassa. Eivätkä ole vieläkään tulleet korjaamaan suihkuverhon tankoa ynnä muuta pikku fibaa, mutta ollaan jo totuttu. Palovaroitin ei ole huutanut, ollaan pidetty ikkunaa profylaktisesti auki :)

    ReplyDelete